Witte tahini dressing
Hierbij een recept van witte tahinidressing;
Doe in een kommetje en mix goed door elkaar;
- ½ teentje knoflook gestampt en een snuf ruw zeezout;
- 2 eetlepels witte tahini; (eerst de pot goed doorroeren)
- Fijn geraspte schil en sap van een ½ citroen;
- Sap van een ½ sinaasappel;
- ½ TL heldere honing;
- 2 EL olijfolie;
- Snuf zeezout en versgemalen zwarte peper.
Lekker voor over broccoli, groene asperges, verse spinazie en verschillende slasoorten.
Dit recept komt uit het boek VEG, met groenten in de hoofdrol. Hugh Fearnley Whittingstall is ervan overtuigd dat we in het Westen te veel vlees eten, we moeten groenten eten, veel meer groenten en daarom schreef hij dit kookboek.
Daar sta ik achter vooral ook omdat groenten, noten, zaden en pitten veel meer mineralen bevatten.
Bedankt voor het lezen van deze blog. Wil jij een reactie geven naar aanleiding van dit persoonlijk schrijven, doe dat gerust. Laten we elkaar versterken door ervaringen te delen.
Liefs,
Sandra